Open Education Week 2019: Win een cadeaubon met jouw les!

Van 4 tot en met 8 maart 2019 is het Afbeeldingsresultaat voor open education week 2019wereldwijd Open Education Week, om open leermateriaal te promoten. In het kader hiervan organiseert Wikiwijs een prijsvraag waar cadeaubonnen t.w.v. €50 te winnen zijn.

De Open Education Week promoot wereldwijd de gedachte om meer gratis en open kennis en lessen te bieden. Open lesmateriaal kan worden vertaald, geremixt, uit elkaar worden gehaald en opnieuw worden gedeeld, geactualiseerd en aangepast op specifieke onderwijsbehoeftes.

Wikiwijs is trots deelnemer van de Open Education Week met een wedstrijd. Immers, Wikiwijs Maken biedt docenten de mogelijkheid lesmateriaal te maken, dat …

 • … gratis te gebruiken is
 • … makkelijk aanpasbaar is door anderen
 • … gepubliceerd wordt onder een open Creative Commons licentie

Help je mee om open lesmateriaal te creëren en verspreiden? Wikiwijs geeft gedurende de Open Education Week cadeaubonnen aan makers van lesmateriaal. Je kunt meedoen in twee categorieën:

 1. NIEUW: De beste nieuwe Wikiwijs-arrangementen. (5x €50)
 2. REMIX: Het beste hergebruik van bestaand materiaal in Wikiwijs. (3x €50)

Hoe doe je mee?

Dat is makkelijk. Maak volledig nieuwe arrangementen in Wikiwijs (nieuw) of maak nieuwe arrangementen waarbij je delen importeert van bestaande arrangementen (remix). Deel vervolgens je arrangement via het tabblad ‘Publiceren’. Vergeet niet dat je ook de metadata in moet vullen om je les goed vindbaar te maken.

Deel je arrangement in de periode 4 t/m 10 maart. Materiaal dat wordt gepubliceerd voor of na deze periode, wordt niet meegerekend.

Criteria

Het lesmateriaal:

 • is gepubliceerd met de optie “zichtbaar maken voor iedereen”
 • is gepubliceerd van 4 maart tot en met 10 maart 2019
 • heeft duidelijk omschreven leerdoelen en het materiaal dekt deze ook
 • maakt effectief gebruik van interactieve elementen en extra opties van Wikiwijs Maken zoals toetsen en multimedia
 • is geen directe kopie van andere arrangementen
 • Voor de categorie nieuw: er is geen gebruik gemaakt van bestaande Wikiwijs-lessen (templates mogen wel). Let op: je mag wel eigen materiaal gebruiken dat niet eerder via Wikiwijs Maken gedeeld en gemetadeerd is.
 • Voor de categorie remix: voeg zo veel mogelijk waarde toe aan het oorspronkelijke materiaal. Zorg ook dat in het colofon duidelijk staat aangegeven welk ander materiaal gebruikt is (dit zou automatisch moeten gebeuren, maar loop het even na).
 • Het materiaal moet onder je eigen naam gepubliceerd zijn. Grote partners van Wikiwijs, medewerkers van Kennisnet en commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname.
 • Het materiaal moet van niet-commerciële aard zijn.
 • Je moet een actueel mailadres gebruiken in Wikiwijs, anders kunnen we geen contact met je opnemen.

Jury

Na de inzending zal een deskundige jury van Kennisnet alle inzendingen beoordelen binnen Wikiwijs. Aan de hand van deze beoordelingen bepalen we wie de prijzen verdienen.

Er zal contact worden opgenomen met de winnaars per email. Ook zullen we winnaars bekend gemaakt worden in een nieuwsbericht op de Wikiwijs website.

Voorwaarden

Dit is een actie van Stichting Kennisnet, Paletsingel 32 te Zoetermeer met als doel het bevorderen van het maken en delen van kwaliteitslesmateriaal in Wikiwijs Maken. Het prijzenpakket bestaat uit 8 Bol.com-cadeaubonnen t.w.v. €50,00.

Deelname geschiedt kosteloos en volledig automatisch door lesmateriaal te maken en publiceren in Wikiwijs Maken. Inzendingen die zijn gepubliceerd in de voorgenoemde actieperiode komen voor een prijs in aanmerking. Deelname is alleen mogelijk voor personen boven de 18. Winnaars worden door Kennisnet geselecteerd volgens voorgenoemde criteria.

De makers van de beste lesmaterialen worden op de hoogte gesteld door middel van een e-mail aan het mailadres zoals dat bekend is in de database van Wikiwijs Maken. Door die e-mail te beantwoorden claimen zij hun prijs, die bestaat uit een unieke code die in te voeren is bij het bestellen van een cadeau bij Bol.com. De code krijgen zij per e-mail toegestuurd.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.