Implementatie Partners

Ben je op zoek naar een professionele partij die je kan helpen bij het ontwikkelen of plaatsen van lesmateriaal op de open Wikiwijs omgeving? Onderstaande partijen kunnen je hier mogelijk bij helpen. Neem contact met één of meerdere partijen voor meer informatie. 

Wil je als partner ook Wikiwijs implementatie diensten aambieden op deze pagina? Neem dan contact op met Team Wikiwijs via info@wikiwijs.nl.

Let op: de rol van Kennisnet beperkt zich tot deze informatiepagina. Op deze pagina staan implementatie partners die zichzelf hebben aangemeld bij Kennisnet. Kennisnet is niet betrokken bij de wijze waarop deze implementatie partners hun werkzaamheden verrichten. Stichting Kennisnet aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook ontstaan uit het laten uitvoeren van werkzaamheden door implementatie partners. 

De partners in alfabetische volgorde:

UNESCO

Op deze themapagina wordt het materiaal gedeeld dat past bij het UNESCO-gedachtegoed.

Unesco-materialen

Unesco-scholen  maken deel uit van een wereldwijd netwerk van zo’n 12.000 scholen. Zij dragen allemaal bij aan Unesco’s missie: het creëren van vrede in de hoofden van mensen. Dat doen zij door aandacht te besteden – binnen en buiten de lessen – aan de Unesco-thema’s. Via deze pagina vind je materialen die passen bij deze thema’s.

Kwaliteitsborging

Unesco-scholen geven ieder op eigen wijze invulling aan het profiel door aan te sluiten bij lopende -projecten en door eigen projecten en materialen te kiezen, te delen of te ontwikkelen. Om deze meerwaarde van het Unesco-aanbod te borgen is kwaliteitszorg van belang.
Het kwaliteitskader Unesco-scholen  helpt om het onderscheidende karakter van het schoolprofiel zichtbaar te maken en vanuit een kader van kwaliteitsstandaarden gericht te kunnen werken aan de verdere ontwikkeling van het Unesco -profiel.

Online workshops van Kennisnet

In een aantal online workshops helpen we schoolbestuurders, schoolleiders, ict-coördinatoren en leraren op weg met ict in het onderwijs.

Digitale didactiek en tools

Hier vind je informatie over digitale didactiek. Criteria die je gebruiken bij het maken en herkennen van goed lesmateriaal.

Tips en trucs nodig bij het maken van digitale lessen?

Hier vind je informatie over digitale didactiek. Criteria die je gebruiken bij het maken en herkennen van goed lesmateriaal. Een overzicht van tools die je kunt inzetten in je lessen.

Tools bij lesfasen

Tools per categorie

Woordenwolk

Mentimeter

Tagxedo

Wordle

Mindmap

Bubbl.us

Freemind

Woordjes oefenen

WRTS

Wozzol

Quandle

Video

Moviemaker

De Leermiddelspecialisten

De Leermiddelspecialisten is een groep docenten en ontwikkelaars die leermiddelen in Wikiwijs beoordelen aan de hand van vooraf vastgestelde kwaliteitscriteria.

De Leermiddelspecialisten is een groep docenten en ontwikkelaars die leermiddelen in Wikiwijs beoordelen aan de hand van de onderstaande criteria.

Kwalitatief hoogwaardige leermiddelen ontvangen het keurmerk ‘De Leermiddelspecialisten’.

Waardering

Binnen Wikiwijs kunnen leermiddelen beoordeeld worden met  1 t/m 5 sterren.

1 ster Slecht
2 sterren Matig
3 sterren Voldoende
4 sterren Goed
5 sterren Uitstekend

Keurmerk

Een toegekend keurmerk betekent dat het leermiddel erg goed is, een echte aanrader van een Leermiddelspecialist.

Waar een leermiddel minimaal aan moet voldoen om een keurmerk van een Leermiddelspecialist te ontvangen:

  • 4 of 5 sterren
  • Alle basiscriteria
  • 2 additionele criteria

Basiscriteria

  • De gegeven links werken
  • Het leermiddel is geschikt voor de doelgroep
  • Het leermiddel is voorzien van metadata
  • De vormgeving is rustig, duidelijk en overzichtelijk
  • Het leermiddel is vakinhoudelijk correct en niet verouderd

Overige aandachtspunten

  • Het leermiddel is uitdagend voor leerlingen
  • Het leermiddel bevat geen storende spelfouten
  • Het leermiddel bevat mogelijkheid tot differentiatie
  • De leerdoelen zijn waar mogelijk vermeld in het leermiddel