Stercollecties

logo stercollecties vo-contentDe Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs. Om bestaand leermateriaal aan te vullen of als basis om een methode te vervangen.

Stercollecties worden ontwikkeld en onderhouden volgens een kwaliteitszorgsysteem en zijn te herkennen aan het groene keurmerk met de ster.

Arrangeren

Op dit moment kunnen Stercollecties in Wikiwijs Maken tot in detail aangepast worden. De arrangeerbare Stercollecties vind je per vak onderaan deze pagina.

Per 1 augustus 2017 zijn alle Stercollecties tot in detail arrangeerbaar. Kijk op het overzicht of zoek een Stercollectie via www.stercollecties.nl.

Wat is arrangeerbaar?

Arrangeerbaar betekent dat je alle (opdrachten en thema’s van deze) Stercollecties kunt kopiëren naar je eigen arrangement en tot op detail aan kunt passen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen.

Arrangeren, hoe doe je dat?

Klik je op één van de onderstaande vakken, dan verschijnt een spreadsheet met directe links naar de kopieerbare versie van de leerlijn en de onderliggende thema’s en opdrachten. Onderaan het spreadsheet staan tabbladen per leerjaar.

In het spreadsheet staat een kolom ‘maak een kopie’. Als je klikt op een van de linkjes, dan wordt direct een kopie van het arrangement in je eigen Wikiwijs-omgeving geplaatst. (Hiervoor moet je INGELOGD zijn. Anders verschijnt het Entree-inlogscherm).

Aardrijkskunde vmbo-kgt34 hv123 M&M vmbo12
Duits vmbo-b234 vmbo-kgt 234 hv2 Geschiedenis vmbo-kgt34 hv123
Engels vmbo-b12 vmbo-kgt12 hv123 Economie vmbo-b34 vmbo-kgt34
Nederlands vmbo-b1234 vmb-kgt1234 Biologie vmbo-b12 vmbo-kgt12
Nederlands hv12 Biologie hv12
Nederlands h34 Biologie vmbo-b34 kgt34
Nederlands v34 Biologie h45 v456
Wiskunde vmbo-b12 vmbo-kgt12 Scheikunde hv3 h45 v456
Wiskunde vmbo-b34 vmbo-kgt34

Aan de slag met de rearrangeerbare Stercollecties

vocontent klein