Stercollecties

De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs. Om bestaand leermateriaal aan te vullen of als basis om een methode te vervangen.

Stercollecties worden ontwikkeld en onderhouden volgens een kwaliteitszorgsysteem en zijn te herkennen aan het groene keurmerk met de ster.

Arrangeren

Op dit moment kunnen Stercollecties in Wikiwijs Maken tot in detail aangepast worden. De arrangeerbare Stercollecties vind je per vak onderaan deze pagina.

Per 1 augustus 2017 zijn alle Stercollecties tot in detail arrangeerbaar. Kijk op het overzicht of zoek een Stercollectie via VO-content stercollecties.

Wat is arrangeerbaar?

Arrangeerbaar betekent dat je alle (opdrachten en thema’s van deze) Stercollecties kunt kopiëren naar je eigen arrangement en tot op detail aan kunt passen. Daardoor kun je als docent doen wat je normaal ook doet: de lesstof in stukjes verdelen en op een volgorde zetten die past bij jouw manier van lesgeven en het niveau van de leerlingen.

Arrangeren, hoe doe je dat?

Klik je op één van de onderstaande vakken, dan verschijnt een spreadsheet met directe links naar de kopieerbare versie van de leerlijn en de onderliggende thema’s en opdrachten. Onderaan het spreadsheet staan tabbladen per leerjaar.

In het spreadsheet staat een kolom ‘maak een kopie’. Als je klikt op een van de linkjes, dan wordt direct een kopie van het arrangement in je eigen Wikiwijs-omgeving geplaatst. (Hiervoor moet je INGELOGD zijn. Anders verschijnt het Entree-inlogscherm).

Aan de slag met de rearrangeerbare Stercollecties

vocontent klein