Stercollecties

De Stercollecties van VO-content zijn open digitale leerlijnen voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld door ervaren docenten en redacteurs. Het leermateriaal is actueel, multimediaal en leerlinggericht, aan te passen naar inzicht van de docent. Ideaal leermateriaal voor onderwijs op maat.

Klik je op één van de onderstaande vakken, dan verschijnt een spreadsheet met directe links naar de kopieerbare versie van de leerlijn en de onderliggende thema’s en opdrachten. Onderaan het spreadsheet staan tabbladen per leerjaar.

In het spreadsheet staat een kolom ‘maak een kopie’. Als je klikt op een van de linkjes, dan wordt direct een kopie van het arrangement in je eigen Wikiwijs-omgeving geplaatst. (Hiervoor moet je INGELOGD zijn. Anders verschijnt het Entree-inlogscherm).

Zaakvakken

Zoek lesmateriaal

Aan de slag met de arrangeerbare Stercollecties

Exact

Vmbo
Havo/vwo
Havo45
Vwo456 
Vmbo
Havo/vwo
Havo/vwo456

Stercollecties in leerplatforms

Scholen willen gebruik maken van open digitaal leermateriaal ongeacht welk leerplatform ze gebruiken.

Extra en vakoverstijgend

Sinds schooljaar 2015/2016 hebben we samenwerkingsafspraken met verschillende aanbieders over het tonen en importeren van leermateriaal van VO-content vanuit Wikiwijs Maken in de leerplatforms die zij aanbieden.

Het voordeel van het gebruik van de Stercollecties in een leerplatform is dat docenten hun leerlingen kunnen volgen en de gemaakte opdrachten kunnen beoordelen en van feedback kunnen voorzien.
Voor de Stercollecties hanteert VO-content een Creative Commons-licentie met de clausule CC BY-SA. Dat houdt in dat deze collecties een open karakter hebben en vrij gebruikt mogen worden in een open domein. Stercollecties van VO-content (en daarvan afgeleide materialen) ontsloten in het leerplatform – een gesloten domein – zijn exclusief beschikbaar voor scholen die deelnemen aan VO-content.
Hier vind je meer informatie over de digitale platforms waarmee VO-content samenwerkt.