Van 2 tot en met 6 maart 2020 is het wereldwijd Open Education Week. Daarom organiseert Wikiwijs een uitdaging waarmee je een cadeaubon kan winnen t.w.v. €50.

De Open Education Week promoot wereldwijd de gedachte om meer gratis en open kennis en lessen aan te bieden.

Help je mee om open lesmateriaal te creëren en verspreiden?

De uitdaging bestaat uit twee categorieën:

 1. NIEUW: De beste nieuwe Wikiwijs-arrangementen. (5x €50)
 2. REMIX: Het beste hergebruik van bestaand materiaal in Wikiwijs. (3x €50)

Hoe doe je mee?

Dat is makkelijk.

 1. NIEUW: Maak volledig nieuwe arrangementen in Wikiwijs
 2. REMIX: Maak nieuwe arrangementen waarbij je delen importeert uit bestaande arrangementen.

Let op! Vergeet niet om je arrangement te ‘publiceren’. Vink hierbij de checkbox ‘Ja, maak mijn les vindbaar voor anderen via Wikiwijs of Google’ aan, anders kunnen wij je bijdrage niet vinden.

Deel je arrangement in de periode 29 februari t/m 8 maart. Materiaal dat wordt gepubliceerd voor of na deze periode, wordt niet meegerekend.

Deelname criteria

Het lesmateriaal:

 • is gepubliceerd onder de optie ‘zichtbaar maken voor iedereen’
 • is gepubliceerd in de periode van 29 februari t/m 8 maart 2020
 • (categorie NIEUW) bevat geen onderdelen van bestaande Wikiwijs lessen. Je mag wel eigen materiaal gebruiken dat niet eerder via Wikiwijs Maken is gedeeld
 • (categorie REMIX) is zo veel mogelijk verbeterd en verrijkt ten opzichte van het oorspronkelijke materiaal. Zorg dat in het colofon duidelijk staat aangegeven welk ander materiaal gebruikt is (dit zou automatisch moeten gebeuren, maar loop het even na)
 • maakt effectief gebruik van interactieve elementen en extra opties zoals toetsen en multimedia
 • heeft duidelijk omschreven leerdoelen en het materiaal dekt deze ook
 • is geen directe kopie van andere arrangementen
 • is van niet-commerciële aard
 • is onder jouw eigen naam gepubliceerd. Grote partners van Wikiwijs, medewerkers van Kennisnet en commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname
 • bevat via het ‘Colofon’ jouw actuele mailadres, anders kunnen we geen contact met je opnemen

Leermiddelspecialisten jury

Na 8 maart worden alle inzendingen door de Wikiwijs leermiddelspecialisten beoordeeld en zullen de winnaars worden bepaald.

Er zal contact worden opgenomen met de winnaars per email. Ook zullen we winnaars bekend gemaakt worden in een nieuwsbericht op de Wikiwijs website.

Voorwaarden

Dit is een actie van Kennisnet, met als doel het bevorderen van het maken en delen van kwalitatief open lesmateriaal in Wikiwijs.

Deelname geschiedt kosteloos en volledig automatisch door lesmateriaal te maken en publiceren in Wikiwijs. Inzendingen die zijn gepubliceerd in de voorgenoemde actieperiode komen voor een prijs in aanmerking. Deelname is alleen mogelijk voor personen boven de 18. Winnaars worden door Kennisnet geselecteerd volgens voorgenoemde criteria.

De makers van de beste lesmaterialen worden op de hoogte gesteld door middel van een email aan het mailadres zoals dat bekend is in de database van Wikiwijs. Door deze email te beantwoorden claimen zij hun prijs.

De prijs is een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50. Winnaars ontvangen per email een unieke code die zij  kunnen invoeren bij het bestellen van een product bij Bol.com.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.