Wikiwijs staat op de 10e editie van IPON

Hier ontmoet je collega’s die onderwijs vernieuwen met open leermateriaal

Omdat je altijd al alles wilde weten over computers, technologie en het internet. Of wil je met collega’s ontdekken hoe je onderwijs verbetert met open leermateriaal?

Wikiwijs is op 5 en 6 februari weer aanwezig op IPON. In dit artikel lees je waarom je de Wikiwijs stand moet bezoeken. Bovendien verklappen we waar de presentatie over gaat die we in het Leermiddelen Theater geven.

Samen werken aan kwalitatief open leermateriaal

Lalibel Mohaupt van Wikiwijs is verantwoordelijk voor de begeleiding van Leermiddelspecialisten. Zij wil met jullie praten over de Wikiwijs communities en hoe je samen met collega’s materiaal ontwikkelt over je favoriete thema.

Waar ligt jouw expertise?

Stel je voor. Je sluit je aan bij een community omdat je wilt bijdragen aan een thema. Of misschien begin je zelf een community bij Wikiwijs. Omdat het nóg beter kan.

Je collega’s in een community maken een themapagina met open leermateriaal van hoge kwaliteit. Het zijn de Leermiddelspecialisten. Ze ontwikkelen het materiaal zelf. Daarnaast beoordelen ze bestaand digitaal lesmateriaal dat binnen hun expertisegebied valt en voegen ze het resultaat toe aan de etalage van de themapagina. Wij begeleiden het proces. Vanaf het eerste idee tot aan het uiteindelijke lesmateriaal met een kwaliteitskeurmerk.

Aan de hand van voorbeelden zoals topsportonderwijs, digitale geletterdheid en nieuwkomersonderwijs laten we je zien wat werken in een community jou oplevert. Nieuwsgierig? Lees alvast dit artikel over open leermateriaal en topsportonderwijs.

Lalibel geeft haar presentatie op 5 februari van 12.15 tot 12.45 en op 6 februari van 10:45 tot 11:15 in Leermiddelen Theater 1. Nadat je haar presentatie hebt bezocht kun je het theater uitrollen om de Wikiwijs stand te bezoeken.

We staan namelijk direct naast de Leermiddelen Theaters op plek D002 (zie plattegrond). Schuin tegenover de koffie, pal tegenover het Start Up plein.

We zien je bij de stand van Wikiwijs

Laten we bespreken wat open leermateriaal momenteel betekent voor het onderwijs. Of we kijken samen vooruit. We kunnen bespreken wat jij hebt aan Wikiwijs. En waarom open leermateriaal de toekomst is van flexibel en gepersonaliseerd onderwijs.

Overdreven? Praat met experts bij de stand en ontdek de kracht van open leermateriaal.

Nog nooit van Wikiwijs gehoord? We beginnen bij de basis en maken samen ter plekke een account aan. Vergevorderd? We dagen je uit om digitaal lesmateriaal nog beter in te zetten voor de klas.

Tenslotte zijn we benieuwd wat je van Wikiwijs vindt en waar je ruimte voor verbetering ziet.

Wikiwijs bestaat 10 jaar

14 december 2019 vierden we het 10-jarig jubileum. In dit artikel lees je hoe Wikiwijs zich heeft ontwikkeld in het afgelopen decennium. Gemist? Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg Wikiwijs op Twitter om op de hoogte te blijven.