Je zou het bijna vergeten. 10 dagen voordat het onderwijs zich verplaatste van het klaslokaal naar de huiskamer was het Open Education Week. Opeens gingen de scholen dicht. Lesgeven op afstand werd de vorm. Open onderwijs werd de norm. Uitgeverijen maakten hun lesmateriaal tijdelijk openbaar. De Wikiwijs servers raakten oververhit: steeds meer bezoekers maakten en deelden lesmateriaal. Onze mailbox raakte overvol: tips met links naar open lesmateriaal stroomden binnen. 

In de afgelopen 2 maanden kreeg open lesmateriaal meer aandacht dan ooit. De Open Education Week competitie had hierdoor even minder prioriteit. Inmiddels hangen spandoeken aan de muren van basisscholen: ‘Welkom terug!’. Nu is het tijd om terug te blikken op de Open Education Week competitie.

Wie heeft dit jaar het beste open lesmateriaal in de vorm van een Wikiwijs-arrangement gemaakt?

De competitie

Jaarlijks organiseren we een competitie tijdens Open Education Week. Waarom? We creëren graag bewustzijn voor het belang van open onderwijs. Tijdens deze competitie krijgen we de mooiste arrangementen opgestuurd die we vervolgens met jullie mogen delen. Daar gaat ons hart van open.

De winnaars

De competitie bestaat dit jaar uit 2 onderdelen:

  •  Nieuw: volledig nieuwe Wikiwijs-arrangementen;
  •  Remix: nieuwe Wikiwijs-arrangementen waarbij delen zijn geïmporteerd uit bestaande lessen.

Hieronder staan de winnaars. Gekozen door een vakkundige, objectieve jury samengesteld uit leermiddelspecialisten.

Nieuw

Remix

Van harte gefeliciteerd! De cadeaubon ter waarde van €50 komt zo snel mogelijk naar je toe

Volgend jaar ook een cadeaubon winnen? Blijf op de hoogte: meld je aan voor de Wikiwijs nieuwsbrief en volg ons op Twitter en LinkedIn. We laten je weten wanneer de competitie in 2021 begint.