Wikiwijs heeft een online editor voor het maken van lesmateriaal. En je hoeft geen ict-expert te zijn om te leren hoe je de tool gebruikt. Voordat je het weet, sta je voor de klas met een zelfgemaakte les. Trouwens, met ‘zelfgemaakt’ bedoelen we niet per se ‘in je uppie’. De les-editor is ook geschikt voor teams.
Ongeveer een jaar geleden waren we nog druk bezig met het opzetten van de nieuwe werkomgeving ‘mijn.wikiwijs.nl’. We beloofden toen dat je al je oude en vertrouwde functionaliteiten zou kunnen terugvinden in deze omgeving – maar dan beter en gebruiksvriendelijker. Bijvoorbeeld de les-editor.
Online arrangementen creëren, lessen delen en sjablonen maken
Samenwerken was vóór de release van de nieuwe werkomgeving al mogelijk. Maar sinds de update is de teams-optie makkelijker te vinden in je omgeving. En bovendien hebben we 2 nieuwe functies toegevoegd: je kunt niet alleen samen lesmateriaal maken, maar ook links en bestanden delen én metadata-sjablonen maken.
Stel je besluit een nieuw team te starten en je collega’s uit te nodigen. Wat heb je daaraan?
Elk teamlid heeft toegang tot zowel de gemaakte arrangementen als de gedeelde bestanden en links. Bovendien kunnen teamleden de arrangementen die in ontwikkeling zijn van commentaar voorzien en aanpassen. Dus geen heen-en-weer-gemail, gedoe met revisies en gehannes met versiebeheer.
En dan nog iets: het zou zonde zijn als een productieve collega-lesmaker naar een andere school vertrekt en al het lesmateriaal (onbedoeld) meeneemt. Dat kun je voorkomen door een team voor je school aan te maken. Zo kun je het lesmateriaal beheren en, als dat nodig is, digitaal afscheid nemen van collega’s (of ze juist toevoegen als nieuwe leden van het team).
Ten slotte kun je een design-sjabloon maken.
Dat betekent: je maakt eenmalig een visueel template dat je vervolgens voor elke nieuwe les kunt gebruiken. Zo zorg je ervoor dat al het lesmateriaal herkenbaar is en het ‘merk’ van je school uitdraagt. Zoiets zou je bijvoorbeeld ook per vak kunnen doen.
Start een team
Wil je eens kijken hoe het is om samen te werken aan arrangementen of ben je benieuwd naar de nieuwe functies?
Als je een Wikiwijs-profiel hebt, kun je direct inloggen. (Lukt dat niet meteen? Bekijk dan de extra uitleg over het inloggen.)
Heb je vragen? Mail naar info@wikiwijs.nl of bel 0800-321 22 33.
In het vervolg geen enkele tip missen? Meld je aan voor de Wikiwijs nieuwsbrief en volg ons op Twitter en LinkedIn.