In 2022 zal Wikiwijs veranderen. Die verandering is bedoeld om het delen van open lesmateriaal gemakkelijker te maken. Nu word je nog verwezen naar Edurep als je een les wilt delen. Straks is deze functie onderdeel van de nieuwe Wikiwijs omgeving.

Wikiwijs bestaat uit Zoeken, Maken en Delen. Wat heb je aan deze 3 functionaliteiten?

De update die in de planning staat, heeft vooral invloed op Delen.

Nu: wil je links en bestanden vindbaar maken in de zoekmachine van Wikiwijs?

Dan moet je echt Wikiwijs verlaten en naar de externe applicatie Edurep Delen vertrekken. Inderdaad, opnieuw inloggen met je Entree-account is nodig. Ook als je al bent ingelogd in Wikiwijs Maken.

Eenmaal ingelogd kom je in een compleet andere omgeving terecht. Het ziet er anders uit dan Wikiwijs, en het werkt ook anders.

Hiernaast krijgen we regelmatig te horen dat gebruikers lesmateriaal proberen te delen in hun eigen omgeving van Wikiwijs Maken (‘Mijn Overzicht’). Bijvoorbeeld via ‘Bestanden & Links’. Maar helaas. Daar kun je alleen materiaal verzamelen dat je wilt gebruiken in jouw Wikiwijs-arrangementen.

Dat kan beter, denken wij.

Straks: maken en delen vanuit één omgeving

Deze verandering is de eerste stap naar één Wikiwijs omgeving van waaruit je gebruik kunt maken van alle functionaliteiten. Van nieuw lesmateriaal maken tot het delen van bestanden en links en later ook samenwerken in teams.

De ruwe schets hieronder geeft weer hoe jouw omgeving in Wikiwijs er in de toekomst uit zal zien.

Let op: deze schets is uitsluitend bedoeld om je een indruk te geven van de nieuwe versie van de Wikiwijs omgeving.

Let op: deze schets is uitsluitend bedoeld om je een indruk te geven van de nieuwe versie van de Wikiwijs omgeving.

We gaan dit jaar de voorbereidende werkzaamheden van deze eerste stap afronden. Vervolgens begint het testen. Al met al zullen we deze update naar schatting in de eerste helft van 2022 doorvoeren. En daarna kun je meteen aan de slag met Wikiwijs Delen.

Heb je vragen? Mail naar info@wikiwijs.nl of bel 0800-321 22 33.