Wikiwijs Maken ondergaat dit jaar een aantal aanpassingen die het gebruikersgemak vergroten. Bovendien wordt het platform veiliger te gebruiken. De afgelopen maanden hebben we al een aantal dingen veranderd. Hieronder vind je een overzicht.

Jargon verwijderen

We hebben een gebruikersonderzoek gedaan. Daaruit bleek dat beginnende gebruikers van Wikiwijs Maken in de war raakten van de gebruikte begrippen, het jargon. Daarom zullen we op verschillende plaatsen een alternatief bieden voor dat jargon. De eerste van die wijzigingen zijn al doorgevoerd:

  • ‘Sectie’ en ‘subsectie’ zijn vervangen door ‘kop 1’ en ‘kop 2’
  • Het tabblad ‘Presentatie’ heet nu ‘Vormgeving’

Melding leerlingarrangement

De leerlingarrangement-functie zal per 1 juli 2017 niet meer beschikbaar zijn in Wikiwijs. Dat geldt zowel voor het vergrendelen van elementen als voor het uitnodigen van leerlingen. Er is nu een melding opgenomen die gebruikers hiervoor waarschuwt. Deze melding vind je onder het tabblad ‘Eigenschappen’ van je Wikiwijs-arrangement

Witruimte rond afbeeldingen in tekstelemelent

Als je voorheen een afbeelding opnam in een tekstelement stond de tekst tegen de afbeelding aan. Dat was niet mooi, maar is nu verholpen. Er is een witruimte geplaatst aan de linker- en rechterkant van afbeeldingen.

Overgeschakeld naar https

Https in een beveiligde verbinding tussen je browser en de server waarop de website staat. Wikiwijs Maken gebruikt nu overal https in plaats van http. Hiermee voldoet Wikiwijs aan moderne webstandaarden.

Header en footer aangepast

Zowel de header als de footer zijn anders vormgegeven. De pagina oogt nu rustiger en overzichtelijker.

  • De header is de bovenste balk van de webpagina van Wikiwijs Maken. Daar vind je nu een nieuw logo en de links van jouw profiel.
  • De footer is de onderste balk. Alle belangrijke links staan nu in de footer.

Standaard sortering op laatst gewijzigd

In het overzicht van jouw arrangementen staan nu de arrangementen gesorteerd op de datum waarop ze voor het laatst gewijzigd zijn. Zodoende komt het arrangement waaraan je het laatst gewerkt hebt bovenaan de lijst te staan. Je kunt dus snel verder met je werk.

Andere melding bij bewerken broncode element

Bij het bewerken van een element is het mogelijk om direct de html-code van het element te bewerken. Maar dat is op eigen risico. Daarom krijg je een waarschuwing. De tekst van deze waarschuwing is aangepast en geeft meer uitleg: “In verband met veiligheid en vormgeving is het mogelijk dat toegevoegde stijl (CSS) en scripts (JavaScript) verwijderd worden na het opslaan van jouw broncode (HTML). Wij kunnen hierbij geen ondersteuning bieden.”