Rekenen MBO

Op de startpagina rekenen MBO is een verzameling leermateriaal te vinden dat direct in de eigen praktijk kan worden gebruikt. Ook is het leermateriaal te bewerken tot een eigen arrangement. Op deze pagina kun je zoeken naar leermateriaal waaraan het keurmerk portaal rekenen is toegekend. Nieuwsgierig geworden? Klik op de paarse knop rechtsboven, plaats je zoekopdracht en bekijk het gevonden materiaal.

William Buys

 

Hoe ziet het leermateriaal er uit?

Binnen de startpagina rekenen MBO is alleen leermateriaal voor rekenen te zien waaraan het keurmerk MBO taal en rekenen is toegekend. Het betreft materiaal dat specifiek  geschikt is voor het gebruik binnen de diverse leerwegen in het mbo. Naast losse voorbeeldopgaven en lessen zijn er complete arrangementen en leerlijnen te vinden.

Keurmerk MBO taal en rekenen

Om het gebruik van digitaal lesmateriaal te stimuleren is het  keurmerk MBO taal en rekenen ontwikkeld. Dit keurmerk richt zich op de kwaliteit en de bruikbaarheid van het materiaal. Het keurmerk wordt verleend door leermiddelspecialisten. Om het keurmerk te krijgen moet het leermateriaal voldoen aan een scala van  keurmerk-eisen

Zoeken op referentie- en streefniveau

Direct ingedeeld op fundamenteel niveau

Fundamenteel niv 1F
Fundamenteel niv 2F
Fundamenteel niv 3F

Direct ingedeeld op streefniveau

Streefniveau 1S
Streefniveau 2S

Zoek lesmateriaal

Arrangement zelf maken

Wil je zelf een arrangement maken? Dan heb je een account op Wikiwijs nodig. Gebruik onderstaande handleidingen. Tip: gebruik voor je eerste arrangement de ‘quickstart’. Je krijgt dan een kort overzicht van de belangrijkste functies.

Account aanmaken
Quickstart Maken
Handleiding Maken