Taal MBO

Op de startpagina taal MBO is een verzameling leermateriaal te vinden dat direct in de eigen praktijk kan worden gebruikt. Ook is het leermateriaal te bewerken tot een eigen arrangement. Op deze pagina kun je zoeken naar leermateriaal waaraan het keurmerk mbo taal en rekenen is toegekend. Nieuwsgierig geworden? Klik op de paarse knop rechtsboven, plaats je zoekopdracht en bekijk het gevonden materiaal.

William Buys

 

Hoe ziet het leermateriaal er uit?

Binnen de startpagina taal is alleen leermateriaal te zien waaraan het keurmerk MBO taal en rekenen is toegekend. Het betreft materiaal dat specifiek geschikt is voor het gebruik binnen de diverse leerwegen in het mbo. Naast losse voorbeeldopgaven en lessen zijn er complete arrangementen en leerlijnen te vinden.

Keurmerk leermateriaal taal en rekenen

Om het gebruik van digitaal lesmateriaal te stimuleren is het  keurmerk MBO taal en rekenen ontwikkeld. Dit keurmerk richt zich op de bruikbaarheid van het materiaal. Het keurmerk wordt verleend door de leermiddelspecialist taal. Om het keurmerk te krijgen moet het leermateriaal voldoen aan een scala van keurmerk-eisen.

Zoeken op referentieniveau

Fundamenteel niveau 1F

Fundamenteel niveau 2F

Fundamenteel niveau 3F

Fundamenteel niveau 4F

Zoek lesmateriaal

Arrangement zelf maken

Wil je zelf een arrangement maken? Dan heb je een account op Wikiwijs nodig. Gebruik onderstaande handleidingen. Tip: gebruik voor je eerste arrangement de ‘quickstart’. Je krijgt dan een kort overzicht van de belangrijkste functies.

Account aanmaken
Quickstart Maken
Handleiding Maken