Opeens al je lesmateriaal kwijt in Wikiwijs? Kleine kans dat alles is gewist. Grote kans dat je ingelogd bent met het ‘verkeerde’ account. Vanaf nu hoeft dat niet meer te gebeuren. Want dankzij een nieuwe functie kom je altijd terecht op de juiste plek in Wikiwijs – ongeacht het account waarmee je bent ingelogd.

Een hoop gebruikers van Wikiwijs kunnen inloggen via meerdere accounts. Bijvoorbeeld via een schoolaccount of een persoonlijk Entree-account. Tot voor kort was het slechts mogelijk om één van die accounts te koppelen aan een Wikiwijs-profiel. En dat zorgde nogal eens voor verwarring …

Stel: het is avond en je wil thuis nog een les maken in Wikiwijs. Dus je logt in op je laptop met je persoonlijke Entree-account en gaat aan de slag. De volgende dag log je in met je schoolaccount om die les in de klas te laten zien. Maar je kunt de les niet terugvinden. Heb je het lesmateriaal niet opgeslagen en is al het werk voor niets geweest?

Waarschijnlijk niet. Je probeerde met verschillende accounts hetzelfde Wikiwijs-profiel te bekijken. En dat kan niet. Tenminste, dat kón niet.

Volg deze stappen om een account te koppelen aan je Wikiwijs-profiel

Als je met je niet-gekoppelde account inlogt op Wikiwijs – ja, dat kan – lijkt het alsof je nooit een les hebt gemaakt of gedeeld. Terwijl die lessen in werkelijkheid nog gewoon staan waar ze horen: in je Wikiwijs-profiel. Dus: voorkom verwarring en volg onderstaande stappen om (een) extra account(s) te koppelen.

  1. Ga naar https://profiel.wikiwijs.nl/
  2. Log in op het Wikiwijs-profiel waar je een account aan zou willen toevoegen.
  3. Klik op de knop ‘Gekoppelde accounts’. Je ziet nu een overzicht van de accounts die gekoppeld zijn aan je Wikiwijs-profiel.
  4. Gebruik de koppel-link boven het overzicht en volg de stappen die getoond worden op dit overzicht om een nieuw account te koppelen aan het Wikiwijs-profiel.
  5. Koppeling geslaagd? Probleem opgelost. Het maakt nu niet meer uit met welk account je inlogt – je komt altijd uit bij hetzelfde Wikiwijs-profiel.

Even samenvatten. Het probleem: verwarring omdat het lijkt alsof al het lesmateriaal verdwenen is uit je Wikiwijs-profiel. De oplossing: al je accounts koppelen aan je profiel. (Dus ook als je op een andere school gaat werken en nieuwe inloggegevens krijgt.)

Kom je er niet uit? Neem contact op met de helpdesk van Wikiwijs: mail naar info@wikiwijs.nl of bel 0800 – 321 22 33.